Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) ile Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı’nın (TOHAV) birlikte düzenlediği  “Özgürlükçü Hukuk Seminerleri”  31 Ekim Salı günü başlıyor.
14 hafta sürecek olan seminerler, her Salı akşamı 19:30-21:30 saatleri arasında Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek. Herkese açık olan seminerlerde hukukun farklı alanları, alanında uzman akademisyen ve savunmanlar tarafından anlatılacak.
Hukukun farklı disiplinlerle olan ilişkisi göz ardı edilmeden, özgürlükçü bir kerterizle konuların tartışılacağı seminerlerin öne çıkan özelliği; saha alanında pratik hak ve özgürlük mücadelesi veren savunmanlarla teorisel çalışma yürüten akademisyenleri bir araya getirmesi.
Özgürlüklerin güvenlik kavramı altında sönümlendirildiği günümüz tartışma dünyasına hukuk alanında yeni bir pencere açacağını umduğumuz seminerlerin açılış sunumunu sitemiz yazarı Av. Haluk İnanıcı yapacak. İnanıcı’nın açılış sunumun başlığı: Avukatlık Mesleğinin İktidardan Korunması ve Ulasalüstü Bağıtlar.

Feminizm, milliyetçilik, azınlık hakları, ekoloji, kayıplar, toplu mezarlar, düşman savaş hukuku, cezalar ve ekoller gibi başlıkların yer aldığı seminerler programının kapanış konuşması ise akademisyen Zülfiye Yılmaz’ın. Yılmaz, programın son seminerinde “Merkeziyetçilik-Ademi Merkeziyetçilik, Doğrudan Demokrasi” başlıklı bir sunum yapacak.
Hukuk alanında eleştirel ve özgürlükçü pencerelerden verilen çabaları, meydana getirilen eserleri ve tartışmaları HukukPolitik olarak elimizden geldiğince takip etmeye ve sitemiz takipçilerine duyurmaya çalışıyoruz. “Özgürlükçü Hukuk Seminerleri”ni de sizler için takip etmeye ve sunumları sitemizde yayımlamaya çalışacağız.