Gün Işığı, Toplum ve Hukuk, Savunma Hukuk Dergileri Dijital Arşivi de Hukuk Politik’te
Bir dergi çıkarmanın zorluğu malum; her hafta yapılan toplantılar, saatler süren tartışmalar, iş planları, yazı peşinde koşmalar… Amatör olarak bir dergi çıkarmak hele hele bir hukuk dergisi çıkarmak için harcanan emeği ise ancak böyle bir çalışmaya girenler bilir. Bu dergilere ve o dergileri çıkaran arkadaşlara uzaktan bakanlar, belki de bu yüzden “çabanın büyüklüğünü ve önemini” yeterince hissedemiyorlar. Sarf edilen emek buza yazı yazma gibi raflarda kaybolup gidiyor, keşfedilmeyi bekliyor. Oysa uygun deyimle “marifet iltifata tabidir.”
İşte Hukuk Politik olarak, bir yandan o dönemde büyük emek harcayan, özel hayatından ve bütçesinden zaman-para ayıran arkadaşlarımızı yâd etmek, bir yandan onlara şükran borcumuzu yerine getirmek diğer yandan da dergilerde yer alan yazıları yeniden canlandırılması için sitemizde yeni bir bölüm oluşturmaya karar vermiş; ilk etapta seçtiğimiz dergilerden Açık Sayfa, İnsan Hakları Bülteni ve Hümanite dergilerini www.hukukpolitik.com.tr alan adı üzerinden yayın yapan sitemize yüklemiştik.
Şimdi sitemize yükleyerek okuyucuların bilgi ve araştırmasına sunduğumuz aktüel hukuk dergilerinden Savunma 2000, Toplum ve Hukuk 2001, Gün Işığı 2003 yılında yayın hayatına başladı.
Aslında gerek bu üç dergiye gerekse önceki yüklediklerimize sadece aktüel hukuk dergisi demek yanıltıcı olacaktır. Ciddi hukuki sorunları olan ülkemizde yazı konusu olan her hukuki olay/sorun/tartışma sadece anlık hukuk-politika ilişkisini değil, uzun erimli yapısal hukuk sorunlarını da gözler önüne sermektedir. Bu nedenle geçmiş dergi yazıları aynı zamanda Türkiye’nin hukuk sorununu yapısal olarak da anlamamızı sağlayarak yapılması gerekenler üzerine de ipuçları sunmaktadır.
Yine dergileri sitemize yüklerken bir kez daha gördük ki, yayınlanmış yazıların büyük çoğunluğu halen güncelliğini koruyor ve canlanmak, tartışma konularımıza dâhil olmak için bizim ilgimizi, onları keşfetmemizi bekliyor
“Meşakkatli” sürecinin sorumluluğunu üstlenen arkadaşlarımıza özveriyle sürdürdükleri hukuk yayıncılığı çabaları nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.
Günışığı Dergisi Yayın Kurulu
Kemal Aytaç, Ata Yazıcıoğlu, Hasan Kemal Elban, Can Atalay, Ayşe Akkaya, Devrim Avcı, Haydar Aksoy, Mahsun Batı, İlke Candırbay, Nilüfer Çelikler, Ayşe Değirmenci, Figen Erbek, Cem Erkat, Orhan Kılıç, Gülendam Şan, Nilgün Tortop, Şeref Turgut, Barbaros Ulutaş, Uğur Uruşak, Anıt Baba, Oya Ersoy, Zeynep Kaya, Semih Mutlu, Sezer Bilen,
Toplum Hukuk Dergisi Yayın Kurulu
Niyazi Bulgan, İrfan Güler, Mehmet Erbil, M.Fehim Güneş, Naki Demirçivi, Naci Binay, Birgül Demirpençe,
Savunma Dergisi Yayın Kurulu
Ayşenur Çelik, Ersin Dere, Nurhayat İşyapan, Mustafa Kaya, Serpil Kaya, Metin Narin, Güçlü Sevimli,
İyi ki varsınız, iyi ki böyle büyük bir külliyatı, buza yazı yazma misali bize armağan etmişsiniz.