Halit Çelenk ile Birgün

Aziz Nesin’ den Uğur Mumcu’ya, Adalet Ağaoğlu’ndan Mümtaz Soysal’a, Deniz Gezmiş’ten İlhan Erdost’a yüzlerce insanın savunmanı;  bir tepede ateşe verilen kitapların, bir araçta dövülerek öldürülen yazarların, kapatılan sendikaların, işkence edilen mahkûmların, idamla yargılanan aydınların, idam edilen devrimcilerin tanığı Halit Çelenk.

Yaşamda ve Yargıda Devrimci Duruş Kitabı ve Halit Çelenk ile Bir Gün filminin çalışmalarından bir anı, 2006 Soldan sağa: Ümit Altaş, Rona Aybay, Ender Yeşildağ, Halit Çelenk, Şekibe Çelenk, Yasin Ali Türkeri

Bugünün puslu havasında hukuk arayanlara ve pusun oluşumunu anlamlandırmaya çalışanlara ışık olması için “Halit Çelenk ile Birgün” belgeselini sizlerin erişimine sunuyoruz. Rona Aybay ve Ümit Altaş’ın yaptığı söyleşiden oluşan belgeselin yönetmeni Ender Yeşildağ.

“Halit Çelenk ile Birgün” belgeselini yarından itibaren 10 bölüm halinde ayrı ayrı konu başlıkları ile yaşanmış olayların kronolojik tarih sırasıyla sizlerle paylaşacağız.  Bugün paylaştığımız ilk bölüm belgesinin teaseri, kısa tanıtımı.

 

Halit Çelenk ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgi ve belgelere www.halitcelenk.org sitesi üzerinden erişebilirsiniz.