Hukuk Politik’ten Merhaba,
Üç ay önce deneme yayınına başlarken, hukuk-politika alanında “gündelik olayların akışına bağlı olmayan ama onu da dikkate alan ve “teknik hukuk” incelemesi sınırlarını aşan, eleştirel gözle hukuki yapıları, gelenekleri, gelişmeleri, hukuk kültürünü mukayeseli olarak irdeleyen fazla yayın bulunmaması da sitemizin ayrı bir varlık nedenidir. Bununla beraber, gündelik olaylara da kayıtsız kalmayacak, önemli olayları mercek altına alacağız, güncel tartışma dosyaları oluşturacağız.” demiştik. Geçen süre zarfında özellikle hukuk camiasından olumlu tepkiler aldık. Bir röportajımız, dolaylı okumaları saymazsak, doğrudan 10.000 kişi tarafından okundu. Bu sonuç umut verdi hepimize.
Güç-iktidar-para ekseninde yerini alan “hâkim söylemin lejyonerleri” yaşadığımız “akıl almaz hukuksuzluklara,” takdir görme histerisiyle olsa gerek; sürekli geçmişin kötülüklerinden, hatalarından bahsederek “teorik kılıf giydirmeye” çalışıyorlar. Hatta bazıları, keyifle “oğlan bizim kız bizim” diyerek yargının emirleri altında olduğunu belirtiyor, hukukun kendilerini bağlamadığını çekinmeden söyleyebiliyor.
Hepsinde aynı manzarayla karşılaşıyoruz: “İdrak yolları iltihabıyla malul idrak yetmezliği…” Hepsinde tarihten hiç ders çıkarmama hasleti… Hepsinde “mutlak gücün çürütme gücü”nü küçümseyen pay kapma yarışından nasiplenme arzusu…
Hukukun kendinden menkul gerekçelerle askıya alındığı, ihlal edildiği; aklın, vicdanın iflas ettiği, mahkeme kararlarının tanınmadığı bir dönemde; hukuk-politik alanında, dağılan hatta un ufak olan akıl parçalarını, parıltılarını bir araya toplamanın; hepimizin akıl sağlığı ve düşünme melekelerimizi zinde tutma açısından ne kadar önemli olduğunu acı bedeller ödeyerek yeniden öğreniyoruz.
Deneme yayınına başladığımız bu üç aylık süre içinde, HukukPolitik sitesinde;

  • 22 makale,
  • 22 güncel olay yazısı
  • 16 söyleşi
  • 14 rapor
  • 13 AİHM ve Yüksek Mahkeme kararı
  • 7 dava yazısı
  • 3 kitap yazısı

paylaştık sizlerle.
Artık her gün yeni bir yazı ile karşınızda olacağız. Önümüzde Sitemizi zenginleştirme, geliştirme hedeflerimiz duruyor. Ama en önemli hedefimiz  tüm okurlarımızı, izleyenlerimizi aktif yayın kurulu üyesi yapmaktır.
Facebook veya twitter sayfalarına abone olarak her gün çıkan yazıdan haberdar olabilir, ilginizi çekene doğrudan ulaşabilirsiniz. Yine belirtmek isteriz ki, beğendiğiniz yazıları sosyal medyada paylaşmanız  çalışmamıza güç kaçacaktır.
Bu kapsamda, sitemizi beğenen herkesten katkı bekliyoruz.
Hakkın ve adaletin hâkim olacağı bir dünya için…
Hukuk Politik